Veiligere fietspaden langs de Provinciesteenweg

Op 27 januari 2023, over deze onderwerpen: Verkeer
Arnout Coel aan de Provinciesteenweg

In de zomer van 2023 wordt de Provinciesteenweg tussen Boortmeerbeek en Haacht een pak veiliger voor voetgangers en fietsers. Zo komt er een breed dubbelrichtingsfietspad dat het ‘moordstrookje’ zal vervangen. Daarna wordt er ook werk gemaakt van een veiligere oversteek van de spoorwegovergang. Dat blijkt uit het antwoord van de bevoegde minister op een vraag van Vlaams Parlementslid Arnout Coel (N-VA).

De omgevingsvergunning voor de werken wordt deze maand nog ingediend. Die liet langer op zich wachten dan eerst gedacht omdat er bijkomend onderzoek nodig was naar de impact van de grondbemaling (het onttrekken van grondwater voor de werken) op een naastgelegen natuurgebied. Daarnaast zijn ook de onteigeningen van voornamelijk weilanden weer opgestart.

Verwacht wordt dat alle percelen tegen mei 2023 verworven zullen zijn. De werken zelf starten in de loop van de maand juli, na Rock Werchter. 

“Het is goed dat er nu schot in de zaak komt en dat de steenweg op korte termijn een stuk veiliger wordt voor zwakke weggebruikers, met onder meer de aanleg van een breed dubbelrichtingsfietspad”, zegt Arnout Coel.

Fly-over

Om de spoorwegovergang in Haacht veiliger te maken, wordt een studie opgestart naar een viaduct boven de sporen en een fietsers- en voetgangerstunnel onder de sporen. De realisatie van die zogenaamde fly-over zal plaatsvinden na het einde van de werken aan de Provinciesteenweg zelf.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is