Stel uw vraag aan de gemeenteraad in het vragenhalfuurtje

Op 16 oktober 2022, over deze onderwerpen: Gemeenteraad
Vragenhalfuurtje gemeenteraad

Goed nieuws: vanaf nu kan u zelf op de gemeenteraad tijdens het vragenhalfuurtje een vraag komen stellen aan de gemeenteraad en het college van burgemeester en schepenen.

In ons verkiezingsprogramma van 2018 brachten we het al ter sprake: inwoners van Boortmeerbeek, Hever en Schiplaken moeten de mogelijkheid krijgen om zelf op de gemeenteraad hun vragen te komen stellen.

Zowel de meerderheid als de oppositie was ervoor te vinden om dat in de praktijk te brengen. Eind juni werd het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad dan ook aangevuld met een hoofdstuk ‘Rechtstreekse dialoog met de burger’. Het vragenhalfuurtje aan de gemeenteraad is daarmee een feit!

Wilt u zelf een vraag komen stellen aan de gemeenteraad? Op de website van de gemeente Boortmeerbeek vindt u het volledige reglement terug. Dit zijn alvast de voornaamste richtlijnen:

 

Hoe kan u een vraag indienen?

U moet uw vraag aan de gemeenteraad uiterlijk 14 werkdagen voor de gemeenteraad schriftelijk indienen bij de voorzitter van de gemeenteraad, rodrigue.bijlsma [at] boortmeerbeek.be (subject: Mijn%20vraag%20aan%20de%20gemeenteraad) (Rodrigue Bijlsma), en de algemeen directeur van de gemeente, johan.smits [at] boortmeerbeek.be (subject: Mijn%20vraag%20aan%20de%20gemeenteraad) (Johan Smits). Bij de indiening van de vraag vermeldt u uw naam, adres, geboortedatum en mailadres.

 

Wie mag een vraag stellen?

Alle inwoners van de gemeente Boortmeerbeek die minstens 16 jaar zijn, kunnen maximaal één vraag aan de gemeenteraad indienen. De vraagsteller moet persoonlijk aanwezig zijn op het ogenblik van de behandeling van de vraag door de gemeenteraad.

 

Waarover mag de vraag gaan?

Vragen mogen enkel betrekking hebben op de materies die tot de bevoegdheid van de gemeente behoren, maar ze mogen niet gaan over individuele of persoonlijke dossiers. De vragen mogen ook geen thema behandelen dat op de agenda van de gemeenteraad staat.

 

Alle details van het reglement kunt u raadplegen op de website van de gemeente Boortmeerbeek.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is