Hans Crol lijsttrekker en Aline Delnoy op twee voor de gemeenteraadsverkiezingen

Op 13 juni 2024
Hans Crol en Aline Delnoy

De algemene ledenvergadering van N-VA Boortmeerbeek besliste woensdag schepen Hans Crol voor te dragen als lijsttrekker voor de lokale verkiezingen van 13 oktober. Op nummer twee staat Aline Delnoy.

In oktober trekt huidig schepen Hans Crol (49) de lijst voor de gemeenteraad. Hij is nu onder meer bevoegd voor sociale zaken, gezondheid en erfgoed en stofte onder meer de dossiers-Ravestein en molen van Servaes af. Daarnaast maakte hij ook werk van de eerste hondenweide in Boortmeerbeek. 

Aline Delnoy op twee, Rodrigue Bijlsma op drie

Op nummer twee staat Aline Delnoy (42). Ze werkt als business manager bij Mediahuis, en is geboren en getogen in Boortmeerbeek. “Ik ken Aline als een enorm gedreven dame, met een hart voor haar gemeente”, aldus lokaal voorzitter Gerd Van den Broeck. Op plaats drie staat Rodrigue Bijlsma, voorzitter van de gemeenteraad. Lijstduwer wordt Patrice Artoos.

Historische achterstand

Centraal in het programma van N-VA Boortmeerbeek komt een dringend investeringsplan voor straten, fiets- en voetpaden. “Onze gemeente heeft een historische achterstand goed te maken. Fietsers jong en oud voelen zich vaak onveilig op de fiets. Inwoners daveren soms uit hun bed door de slechte staat van bepaalde wegen. Dat moet maar eens voor altijd gedaan zijn”, aldus Aline Delnoy. 

Publieke bestemming

Daarnaast pleit N-VA Boortmeerbeek voor een publieke bestemming voor de kerk van Schiplaken en een ontmoetingscentrum voor Hever in het domein-Ravestein. Parochiezaal Carpus zal door de geplande renovatie van de school immers een hele tijd onbeschikbaar zijn voor de lokale verenigingen. Ook wil N-VA Boortmeerbeek een herziening van de industriële zone langs de Leuvensesteenweg. “Nu regent het vergunningsaanvragen binnen én buiten onze gemeente die zo goed als altijd extra verkeerslast voor een al overbelaste steenweg met zich meebrengen”, zegt lijsttrekker Hans Crol.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is