N-VA Boortmeerbeek haalt de pers:"Heeft Boortmeerbeek de meest cynische camera van het land?"

Op 19 december 2017

In de Zevenbunderweg in Boortmeerbeek staat wel een heel cynische camera. Zo bedankt de camera die de snelheid registreert met de bekende boodschap ‘bedankt’ ook automobilisten die er te snel rijden.

Zo stelden ondervoorzitter Rodrigue Bijlsma en voorzitter Hans CrolIn van de Boortmeerbeekse N-VA afgelopen week vast. “In deze straat geldt een snelheidsbeperking van 50 km/uur” reageerden ze. “Maar ook wie sneller rijdt wordt bedankt. We willen het cynisme van een camera niet onderschatten, maar wellicht is dit niet de bedoeling.” De politici betreuren dat deze camera hangt in een straat die maar al te vaak wordt gebruikt om de werken van Schiplaken te omzeilen en waar volgens hen niet bepaald fraaie snelheden worden gehaald.

De bevoegde schepen Remi Serranne (SP.A) geeft aan dat er inderdaad een softwareprobleem in het snelheidsregistratietoestel is opgetreden. “De leverancier is op de hoogte en zal het probleem zo snel mogelijk oplossen”, aldus de schepen, die nog meegeeft deze manier van berichtgeving ook te betreuren. “Ik vind het triestig dat dit op Facebook wordt geplaatst. Ze hadden beter de gemeente sneller op de hoogte gebracht, dan was het probleem sneller opgelost”, aldus de schepen.

Bron: http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20171128_03212696
Boortmeerbeek -

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is