GOTTENDIJSDREEF WORDT AUTOLUW

Op 7 juni 2017

Een uniek stukje dorpsgeschiedenis is het, de Gottendijsdreef. Het prachtige dreefje omringd door groen ligt midden in het centrum van Schiplaken. Het bracht dan ook de kinderen van basisschool de Bosuiltjes helemaal tot bij de burgemeester met een voorstel. Een voorstel waar we dringend als N-VA mee onze schouders onder willen zetten.

De Gottendijsdreef is reeds naar de achtergrond verbannen en uit het dorpszicht van Schiplaken verdwenen. Een spijtige keuze, maar voor N-VA Boortmeerbeek geldt niet de regel “uit het oog uit het hart”.

De kinderen hadden voorgesteld om de Gottendijsdreef autoluw te maken. Zo kunnen we een veilige doorsteek maken voor fietsende kinderen richting de wijk Lievekensbossen.  

“Alternatieve fietsroutes zijn hard nodig om de basisschool en handelaars op een veilige manier bereikbaar te houden.” Zegt Rodrigue Bijlsma, ondervoorzitter N-VA Boortmeerbeek. Het is een unieke kans wanneer we op deze manier kunnen zorgen dat de authentieke kasseiweg niet verder aftakelt en gerestaureerd kan worden in haar oorspronkelijke glorie. We hopen dan ook dat de gemeente dit voorstel dringend ter harte neemt en er werk van maakt.

Zoals het er nu voorligt plannen ze een nieuwe sociale woonwijk die mogelijks tot drie aansluitingen gaat krijgen op de Gottendijsdreef. Ook bij de constructie van het nieuwe appartementsgebouw is er niet gelet op een mooie integratie in de dorpskern van deze groene dreef.  Authenticiteit is belangrijk voor een kleine dorpsgemeenschap. We pleiten dan ook hard voor meer aandacht van het gemeentebestuur inzake de Gottendijsdreef.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is