€330.000 voor nieuwe fietsinfrastructuur in Boortmeerbeek

Op 25 april 2017, over deze onderwerpen: Verkeer

€330.000 voor nieuwe fietsinfrastructuur in Boortmeerbeek

 

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) verhoogt het investeringsbudget voor de fiets naar een historisch hoog niveau – en dat gaan we ook in Boortmeerbeek merken. Nog in deze bestuursperiode (tot 2019) is er €330.000 Vlaams geld vastgelegd voor nieuwe fietspaden, voorbereidende studies en onteigeningen voor toekomstige fietsprojecten. “Geweldig nieuws voor de fietsers”, zeggen Hans Crol, voorzitter van N-VA Boortmeerbeek en gemeenteraadslid Rudy Renders (N-VA). “Fietsen wordt dankzij deze Vlaamse investering vlotter en veiliger”.

 

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil meer Vlamingen verleiden om de auto te ruilen voor de fiets. Weyts trekt het investeringsbudget voor de fiets daarom op naar een historisch hoog niveau. In 2017, 2018 en 2019 wordt de magische (en lang onbereikbare) kaap van 100 miljoen euro per jaar telkens gerond. Nu is er ook een uitgebreid Fietsinvesteringsplan klaar met alle concrete projecten – en dat plan bevat ook goed nieuws voor Boortmeerbeek.

 

“N-VA Boortmeerbeek ijvert al lang voor meer fietsinvesteringen”, zegt voorzitter Hans Crol. “Snelle en comfortabele fietsverbindingen maken fietsen aantrekkelijker. Maar deze investeringen verhogen ook de verkeersveiligheid in onze gemeente. N-VA Boortmeerbeek heeft bijvoorbeeld altijd gepleit voor het aanpakken van het jaagpad langsheen de Leuvensevaart. Een belangrijke fietssnelweg tussen Leuven en Mechelen. We hebben dit ook aangekaart bij minister Weyts”.

 

Uit het Fietsinvesteringsplan van minister Weyts blijkt dat er nog deze bestuursperiode (tot 2019) €330.000 Vlaams geld is vastgelegd voor gloednieuwe fietsinfrastructuur, voorbereidende studies of onteigeningen voor toekomstige fietsprojecten. Het gaat puur om Vlaams geld voor de fietspaden langs de gewestwegen, dus bovenop de middelen die het lokale bestuur vrijmaakt voor de fietspaden langs de lokale wegen.

 

Concreet gaat het om de Vernieuwing van het jaagpad tussen Hofstadebrug (Boortmeerbeek) en Lotelingenstraat (Mechelen). Dit gedeelte van het jaagpad wordt door vele inwoners van Boortmeerbeek en schoolgaande jeugd gebruikt om dagelijks op en neer naar Mechelen te pendelen. “Hier zaten veel fietsers in Boortmeerbeek al lang op te wachten”, besluiten Hans Crol en Rudy Renders tevreden. “We plukken nu lokaal de vruchten van het Vlaamse investeringsbeleid”. Hopelijk volt de lokale meerderheid ons voorbeeld om nog meer te investeren in goede lokale fietspaden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is