Boortmeerbeek dreigt 600.000 euro te verliezen

Op 25 augustus 2016

Bij het uitbreken van het Optima-schandaal vernam N-VA Boortmeerbeek dat de gemeente voor zo’n 614.000 euro aan beleggingen bij het failliete Optima heeft staan. Boortmeerbeek riskeert deze volledig te verliezen aangezien er voor gemeenten geen waarborgfonds is.

Op de gemeenteraad van 28 juni werd dit ons bevestigd door burgemeester Baert. Toen N-VA-raadslid Rudy Renders vroeg waarom ze toch ooit voor Optima hadden gekozen, kregen we van de burgemeester een antwoord dat niet verder ging dan “We hebben geen glazen bol” en “Ze hebben beloofd dat we alles zullen terugkrijgen”. We hopen van harte dat de burgemeester bij dit laatste gelijk krijgt, maar vrezen het ergste.

Daarnaast stelt N-VA Boortmeerbeek zich vooral vragen bij de keuze van een kleine gemeente als Boortmeerbeek voor een bank die al van bij het ontstaan niet onbesproken was. Een foute inschatting? Of speelden hier bepaalde politieke connecties? Hier kregen we jammer genoeg geen antwoord op.

Het bewijst volgens N-VA Boortmeerbeek alleszins een gebrek aan goed bestuur door de huidige meerderheid. Mogelijk ten koste van veel belastinggeld, jammer genoeg…

Ook de desbetreffende ROB-reportage kan u hier terugvinden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is