Geen audioverslagen, dan voorzien we ze zelf.

Op 28 maart 2019

De zittingen van de gemeenteraad en OCMW-raad in Boortmeerbeek zullen niet online gepubliceerd worden voor onze inwoners. “Een tegenslag in de strijd voor een transparanter en open communicerend gemeentebestuur.” zegt gemeenteraadslid Rodrigue Bijlsma (N-VA).

Eens te meer wordt aangetoond dat Boortmeerbeek slecht scoort op het vlak van transparantie naar haar inwoners toe. Op de gemeenteraad van 25 februari werd het voorstel om de audioverslagen van de gemeente- en OCMW-raad online te zetten weggestemd. 

Aanleiding om deze verslagen online te plaatsen is het nieuw decreet lokaal bestuur, dat op 1 januari 2019 in voegen trad. De gemeentes worden nu verplicht om een verslag van de raad online te zetten liefst een audioverslag, maar het mag zelfs zoals in Oostende een online filmpje zijn. Het voordeel van een audio- of videoverslag is dat er nadien geen discussie meer kan zijn, zoals dat vaak wel het geval is over een geschreven verslag. “Je krijgt een ongenuanceerd en correct verslag.”

Als N-VA zijn we dan ook niet akkoord met deze beleidskeuze en hebben we besloten de audioverslagen zelf te voorzien. “Niets verbiedt ons om een openbare zitting op te nemen en nadien online te zetten.” Op deze manier krijgen de inwoners van Boortmeerbeek toch nog de broodnodige transparantie. 

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190318_04266519

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is