Zonnige voorjaarswandeling in Steentjesbos: schot in de roos

Op 5 juni 2023
Voorjaarswandeling

Een pak enthousiaste wandelaars, een kundige natuurgids en een bos vol verhalen. N-VA Boortmeerbeek organiseerde op zondag 4 juni een gezellige voorjaarswandeling in het Steentjesbos.

Onder de deskundige begeleiding van Stefan Vandevenne, conservator van het Steentjesbos en gemeenteraadslid in Kampenhout, verkende een veertigtal wandelaars het Steentjesbos. De wandeling vertrok niet toevallig aan de Sint-Isidorushoeve in Schiplaken, op een weide van Natuurpunt die ter beschikking staat van de boerderij en waarvan het hooi naar de koeien gaat. Een mooi voorbeeld van hoe landbouw en natuur hand in hand kunnen gaan.

Leerrijke wandeling

Stefan wist te vertellen over tonderzwammen op eeuwenoude beuken, leerde ons luisteren naar tjiftjafs en boomklevers en wees op de verschillen tussen inlandse eiken en de exoten die het bos inpalmen. Her en der tieren ook brandnetels en bramen welig: een gevolg van te veel stikstofneerslag op het bos, waardoor andere soorten verdrongen worden. Tot slot stond Stefan ook stil bij de gruwelijke veldslag die in en rond het Steentjesbos werd uitgevochten tijdens de Eerste Wereldoorlog. 

Gezellig napraten

En dan was het tijd om de dorst te lessen met een lokaal biertje en nog even na te praten met Vlaams Parlementsleden Arnout Coel, Veerle Geerinckx en Freya Perdaens, schepen Hans Crol en gemeenteraadsleden Rodrigue Bijlsma en Vincent Geerts. 

Kon u er jammer genoeg niet bij zijn? Bekijk dan onze korte reportage op YouTube en onze foto’s op Facebook. En hou onze agenda in de gaten voor een volgende afspraak!

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is