Laatste café in Hever sluit de deuren

Op 14 augustus 2023
Hans Crol aan voormalig café Donk

Op zondag 23 juli sloot café Donk aan het Heverplein in Hever zijn deuren. Meteen het laatste café in deze deelgemeente dat de boeken dicht doet. "Een spijtige zaak voor Hever", zegt schepen van Erfgoed Hans Crol. "Want cafés blijven ook vandaag nog een belangrijke plaats innemen in het sociale weefsel van een dorp. Ze creëren mee een gevoel van gemeenschap en versterken de sociale samenhang."

Waar de dorpskern enkele decennia geleden nog onder meer verschillende cafés, een fotograaf en een kruidenierswinkel kende, blijven nu alleen nog een pitazaak, een apotheek en een krantenwinkel over. "Jammer genoeg is Hever daarin niet uniek", zegt Hans Crol. "Maar zo dreigt het een dorp te worden waar mensen alleen maar eten en slapen."

"Het is nu duimen dat er snel een nieuwe uitbater gevonden wordt. Daarbij hopen we ook dat eigenaar Brouwerij Haacht de nodige flexibiliteit aan de dag legt in haar onderhandelingen met potentiële uitbaters. Zo wordt dat een nieuwe start voor een sterker dorpsleven", besluit Hans.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is