Schepen Hans Crol vraagt schot in de zaak bij heraanleg Den Tip

Op 10 oktober 2023
Kruispunt den Tip

Normaal gezien zou het Agentschap Wegen & Verkeer (AWV) in het voorjaar van 2024 eindelijk beginnen aan de heraanleg van Den Tip, het gevaarlijke kruispunt van de Leuvensesteenweg met de Trianonlaan in Hever. Maar bijkomende werken aan de riolering vertragen de uitvoering verder. Dat blijkt uit het antwoord van minister Peeters (Open Vld) op een parlementaire vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Arnout Coel van N-VA. Schepen Hans Crol betreurt de zaak en hoopt dat er snel voortgang geboekt wordt.

De geplande werken aan Den Tip werden oorspronkelijk enkel opgevat als louter wegeniswerken om de verkeerssituatie te verbeteren: het verbreden van de smalle fietspaden langs de Trianonlaan en het aanleggen van veilige fietsoversteekplaatsen op het kruispunt met de Leuvensesteenweg.

Maar de afgelopen maanden kwam er onverwacht een bijkomende rioleringsproblematiek boven. Daardoor wordt de oorspronkelijke planning in de war gestuurd.

Verrassingen

“In de zomer kwam AWV na overleg met de rioolbeheerders te weten dat er iets verderop, op Mechels grondgebied, rioleringswerken onder de Leuvensesteenweg moeten gebeuren. AWV wil dat mee in het bestaande project integreren”, verduidelijkt Arnout Coel.

“Voor de uitvoering van de wegeniswerken moet de oever van de nabijgelegen vijver verplaatst worden. In tegenstelling tot wat altijd verondersteld werd, hebben we moeten vernemen dat die vijver nog steeds niet afgekoppeld is van het afwateringssysteem. Daardoor komen we ook op dat punt voor verrassingen te staan”, vult Hans Crol aan.  

Urgentie

Door die problemen zal de uitvoering van de werken ten vroegste pas later in 2024 starten. Door de extra rioleringswerken zullen de werken ook langer duren dan eerst voorzien. Arnout Coel en Hans Crol roepen de betrokken partners in ieder geval op om, in samenspraak met de gemeente, de nodige urgentie aan het project te geven.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is