Gemeente Boortmeerbeek steunt jeugdverenigingen

Op 20 juni 2023
jeugdbeweging

Het schepencollege van Boortmeerbeek besliste vorige week verschillende jeugdverenigingen subsidies toe te kennen. Het gaat om een totale som van zo’n 46.000 euro. 

Het merendeel gaat naar de vijf jeugdbewegingen die in Boortmeerbeek, Hever en Schiplaken actief zijn. Daarnaast geeft het schepencollege ook steun aan jeugdfanfare Albertieners, muziekvereniging Muzass en jeugdhuis t’Oogpunt.

“Onze jeugdverenigingen spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van onze kinderen. Ze bieden een veilige en uitdagende omgeving waar ze leren samenwerken en hun sociale vaardigheden kunnen ontwikkelen”, aldus schepen van Financiën Hans De Locht (Open Vld). “Jeugd is misschien wel de belangrijkste groep uit onze samenleving, daarom willen we hen graag ondersteunen”.

Brandveiligheid

Het gemeentebestuur hoopt dat al deze jeugdverenigingen hun sociale rol kunnen blijven vervullen, zeker sinds coronatijd. “Voor de jeugdbewegingen zijn de subsidies een middel om het jaarlijkse kamp te financieren en te investeren in de brandveiligheid van de lokalen”, zegt schepen van Welzijn Hans Crol (N-VA). “Deze steun is alleszins een belangrijke manier om als gemeente bij te dragen tot de persoonlijke groei van onze jeugd”.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is