Eindelijk restauratieplannen voor de molen van Servaes

Op 27 maart 2024
Hans Crol aan de molen van Servaes

Eind maart stemde de gemeenteraad van Boortmeerbeek in met een zogenaamd beheersplan voor de molen van Servaes. “Een belangrijke stap voor dit mooie stukje erfgoed in het centrum van Boortmeerbeek”, aldus schepen van Erfgoed Hans Crol.

De molen van Servaes bevindt zich in de Hanswijkstraat. Sinds 1991 is hij beschermd als monument en dorpsgezicht, maar nu staat hij al een aantal jaren leeg. “Uiteraard doet dat het gebouw geen goed”, aldus schepen Crol.

“In eerste instantie gaan we dan ook een aantal consolidatiewerken uitvoeren die ervoor zorgen dat het gebouw niet verder verkommert.”

Grondige renovatie en herbestemming

Ondertussen wordt er werk gemaakt van plannen voor een grondige renovatie en herbestemming van het gebouw. De gemeente gaat daarvoor samenwerken met Erfgoedstichting Vlaams-Brabant. Op basis van de bevindingen wordt er dan werk gemaakt van een nieuwe bestemming voor de molensite.

Open Monumentendag

“Een eerste belangrijke afspraak is zondag 8 september”, aldus schepen Crol. “Dan kan je de molen bezoeken naar aanleiding van Open Monumentendag en zelf ook voorstellen doen over de toekomstige invulling van de molen.”

 

Lees een uitgebreid artikel over de molen op https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2024/03/27/molen-servaes-boortmeerbeek-rest...

Bekijk de reportage van ROBtv op https://www.robtv.be/nieuws/boortmeerbeek-wil-molen-van-servaes-nieuwe-i...

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is