Eerste hondenweide in Boortmeerbeek

Op 17 oktober 2023
Hondenweide

Op zondag 22 oktober om 11 uur wordt in Boortmeerbeek de allereerste hondenlosloopweide plechtig ingehuldigd. De nieuwe hondenlosloopweide bevindt zich in de Pastorijstraat, tussen het gemeentehuis en de spoorweg, en is ruim duizend vierkante meter groot. Honden kunnen er in een veilige omgeving ongestoord rondlopen. 

Een hondenweide stond al aan het begin van de legislatuur op het programma, maar werd pas concreet toen schepen Hans Crol in oktober 2021 onder meer de bevoegdheid Dierenwelzijn kreeg. Nu is de weide dus klaar voor gebruik. “Een welgemeende dank aan de inzet van het gemeentepersoneel”, zegt Hans. “Uiteindelijk hebben ze zoveel mogelijk zelf gedaan om de prijs te drukken, in soms slechte weersomstandigheden.” 

Veilig spelen

In overleg met specialisten werd er gekozen voor enkele buizen als spelelementen. De hondenweide is bovendien opgesplitst in twee delen, waardoor grote en kleine honden apart kunnen spelen. Voor de baasjes zijn er banken voorzien. De hondenlosloopweide is dagelijks toegankelijk tot zonsondergang.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is